Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36
Temat: Olej Lniany
-
16-01-15, 10:54 #11
Odp: Olej Lniany
Olej lniany stosowałam kiedyś i działał bardzo dobrze. Pomagał na dolegliwości żołądkowe. Trzeba tylko pamiętać, aby kupować w aptece, bo bardzo szybko traci swoje właściwości lecznicze. Musi być przechowywany w lodówce. Najlepiej jest go właśnie połączyć z białym twarogiem. Jego stosowanie na pewno nie zaszkodzi a może naprawdę pomóc
-
19-01-15, 10:55 #12ratunGość
Olej lniany bardzo pomaga w odchudzaniu się
-
21-01-15, 09:49 #13mezoGość
Wielu z Was stosuje go na wypadanie włosów. Nie zastanawialiście się,że może to niestety ale objawem nadczynności tarczycy?
W internecie są strony, na których można sobie poczytać i znajduje się na nich lista objawów.
Sam mam to. Na początku myślałem, że jest to skutek nerwicy ale okazało sie,że problemy wynikły właśnie z walki z nadczynnością tarczycy , która swoją drogą jest bardzo brzydką chorobą.
Pozdrawiam.Ostatnio edytowane przez wolf ; 11-05-15 o 19:38
-
24-01-15, 13:09 #14ratunGość
Właśnie koleżanka mi bardzo polecała ten olej do polewania ziemniaków i sałatek
-
13-02-15, 15:57 #15
- Siła Reputacji
- 0
Ja dodaję olej do jogurtu naturalnego, faktycznie od kiedy codziennie go stosuję, to jeszcze nie zachorowałam, a zazwyczaj jakieś przeziębienia mnie nękały. Moze to przypadek, a może moc oleju... Używam też do włosów przed myciem, świetnie odżywia i dyscyplinuje kręcone włosy
-
18-02-15, 11:00 #16andziaGość
no ale jak ?
tego nie doczytałam
od dłuższego czasu piję olej z ostropestu ( na problemy z wątrobą i wyniki pokazały że bardzo pomaga ) , lniany mam w szafce jeszcze nie otwarty, czytałam właśnie że dla dzieci bardzo zdrowy i na problemy z sercem ale że pomaga w odchudzaniu? prosze o wiecej info
-
03-05-15, 21:39 #17resttart0Gość
JA teraz robie mydło podobno ma super właściwości, a robić mydło bardzo prosto
-
11-05-15, 19:32 #18
- Siła Reputacji
- 0
olej lniany jest bardzo zdrowy! przede wszystkim ze względu na kwasy Omega 3. dobre są nasiona lnu, które można kupić już zmielone, zalewać gorącą wodą i pić wywar.
-
29-06-15, 13:57 #19
To omega 3 w oleju lnianym jest nieco przereklamowane. Występują 3 rodzaje omega 3. ALA, EPA i DHA. Olej lniany ma go w formie ALA. Słyszałam, że forma jaką wykorzystuje nasz organizm to DHA. EPA łatwo się zamienia w DHA, natomiast ALA nie. Więc w tej kwestii tran byłby lepszy (jako suplement).
Należy też pamiętać, że olej lniany łatwo się utlenia (w ogóle kwasy omega 3 mają taką właściwość). A w nas też zachodzi oksydacjaWięc dobrze do tego jeść dużo warzyw i owoców, które zminimalizują ten proces.
-
02-07-15, 23:50 #20dalmierzGość
Ja od pewnego czasu stosuję olej arganowy. Pomógł mi bardzo, między innymi na zagrzybienie organizmu.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki