Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37
Temat: Olej Lniany
-
28-09-15, 15:44 #21itomkaGość
Odp: Olej Lniany
Za radą wszelkich włosomaniaczek stosuję go na włosy w ramach olejowania. Staram się poskromić puszenie i elektryzowanie włosów a przy moich wysokoporowatych podobno ten najlepiej się sprawdza. Zobaczymy
Olej lniany, podobnie jak i siemie lniane nie tylko dobre na włosy, skórę i paznokcie ale także na zaparcia! (a tutaj odzywa się moje zboczenie zawodowe, bo kilku moim klientom dołączałam do diety właśnie olej lniany i te problemy znikły im jak ręką odjął)
Szkoda tylko, że ten problem z utlenianiem, ale przynajmniej pokazuje to, że to na pewno naturalne składniki a nie nafaszerowane chemią wynalazki ;p
-
11-03-16, 12:32 #22ZarthunGość
A powiedzcie mi jak go jecie? Próbowałam z samym chlebem, ale nie do końca mi smakował.
-
22-04-16, 13:50 #23WypowiadankaGość
olej lniany można zastosować zarówno w kuchni jak i w pielęgnacji ciała jak i twarzy. Ja wykorzystuje go także do olejowania włosów, zwłaszcza końcówek.
-
26-04-16, 18:57 #24
Cudze chwalicie a swego nie znacie. Olej rzepakowy ma także bardzo dobre właściwości prozdrowotne a jest tańszy. Niestety bardzo niedoceniany.
-
20-05-16, 08:38 #25pstykGość
Też dużo dobrego o nim słyszałam, ale nigdy nie kupowałam. Może najwyższy czas spróbować
-
11-08-16, 10:28 #26
- Siła Reputacji
- 0
Też używam tego oleju ale jak wcześniej było pisane z umiarem dodatkowo warto się jakoś doinformować co to wgl jest ten olej i jaki ma wpływ.
-
23-09-16, 18:56 #27
- Mieszka w
- Kadłubek
- Siła Reputacji
- 0
Ja codziennie pochłaniam około 15 ml oleju lnianego i czuję się bardzo dobrze, słyszałem o nim dużo pozytywnego. Zawiera kwasy omega-3, które są nam szalenie potrzebne. Dodatkowo jem 40g masła orzechowego, żeby zdrowych tłuszczy było pod dostatkiem
-
30-12-16, 10:21 #28marcoGość
Super obniża cholesterol i w ogóle ma pozytywny wplyw na nasz organizm. Wazne, zeby przechowywac w niewysokiej temperaturze i w takiej samej go przyjmowac, bo inaczej traci swoje wlasciwosci
:P
-
06-01-17, 16:55 #29Michał MichalskiGość
Olej lniany to naprawdę świetna sprawa
-
10-01-17, 16:23 #30ivilaGość
Do włosów to olejek arganowy. Tymczasem olej lniany z powodzeniem stosuję w kuchni.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki