Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65
Temat: Gry ogłupiają?
-
21-11-13, 15:16 #1kuropatwaGość
Gry ogłupiają?
Wszyscy tak strasznie trąbią o tym, że gry komputerowe ogłupiają, ale mam wrażenie, że to trochę przesadzone stwierdzenie.
Nie mówię, że dzieciaki powinny grać w jakieś "naparzanki" ale z drugiej strony gry strategiczne, w stylu Rising Cities zmuszają człowieka do myślenia i planowania jakiejś strategii.
Co sądzicie na ten temat?Ostatnio edytowane przez wolf ; 06-03-15 o 13:35
-
23-11-13, 18:32 #2
- Mieszka w
- Warszawa
- Siła Reputacji
- 0
-
26-01-14, 17:50 #3
- Mieszka w
- warszawa
- Siła Reputacji
- 0
-
18-02-14, 09:54 #4
-
18-02-14, 10:56 #5lolek112Gość
Odp: Gry ogłupiają?
beeboob tylko takie MMO, RPG itd. wzbudza w człowieku wiele instynktów, potrafi pozwolić się skupić itd itd więc takie gry rozwijają, tylko jeśli ktoś przesadza zaczynają się robić niebezpieczne
Większość ludzi, których znam i gra "nałogowo" w szkole radzi sobie perfekcyjnie ...
Częściej spotykam osoby, które nie grają nic nie robią i w szkole są bardzo słabi
-
19-02-14, 07:13 #6
Uważam że od złej strony patrzysz. Ci co grają może są bardziej zdolni i dlatego osiągają lepsze rezultaty bo wiedza z gry im z pewnością nie płynie. Druga kwestia jak mogliby oni spożytkować swój wolny czas. Nie chodzi o to że MMO to same zło ale w większości aby osiągnąć sukces trzeba dużo grze poświecić czasu... zdecydowanie za dużo.
-
19-02-14, 18:52 #7lolek112Gość
owszem dużo czasu się poświęca jednak takie gry w pewien sposób rozwijają, taktyka i myślenie
Nie bronie gier, bo sam przestałem w nie grać już wiele lat temu gdy zauważyłem, że zaczyna się to robić dla mnie niebezpieczne.
Jednak uważam, że nie są wcale takie złe jak to niektórzy twierdzą - w rozsądnym dawkowaniu ;-)
-
20-02-14, 11:36 #8
- Siła Reputacji
- 0
Jak byłem młody grałem sporo na pierwszym playstation, wszystko po angielsku. Żeby cokolwiek zrozumieć siedziałem wraz z bratem ze słownikiem na kolanach, a że graliśmy sporo w gry rpg to i dialogów było sporo. Od tej pory nie uczyłem się angielskiego aż do czasów studiów i leciałem na dobrych/b.dobrych ocenach. Zawsze można coś wynieść
-
20-02-14, 21:00 #9lolek112Gość
-
27-02-14, 12:15 #10
- Siła Reputacji
- 0
niektore tak, niektore nie... takie jest moje zdanie... sa gry ktore ucza czegos, a sa gry ktore sa przeznaczone dla dzieci i sa beznadziejnie po porstu ( wyzwiska w grach, rozne nazwy na ktore dzieci nie powinny miec wgladu... gry powinny uczyc wszystkich a nie oglupiac dzieci
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki